top of page

ANALYSIS FRAMES

סופית ערוכה.jpg

פריים 1:

 

בתמונה זו בחרתי לצלם את סבי ושתי הסבתות שלי כשהם חובשים מסיכת אב"כ. השימוש במסכה יוצר אירוניה בתקופה זו בשל ההשוואה בין מסכת קורונה למסכת אב"כ-  בין נגיף הקורונה לנשק כימי. סבי וסבתי האחוריים בתמונה לובשים שחור וסבתי השנייה, הבולטת בתמונה, לובשת בגד מזוברר עם פרחים ורודים. בשל כך בחרתי שגודל הפריים יהיה מדיום שוט אורכי, הדמויות הן מרכז הפריים ועומדות במעין טור כמו חיילים הממושמעים למפקד, כך אנו בתקופה זו ממושמעים למשרד הבריאות. זווית הצילום בפריים היא בגובה עיניה של סבתי, אף אפשר לראות את עיניה דרך המסכה לעומת סבי וסבתי שמאחוריה שעיניהם נראות כשני חורים שחורים. עמידתן של הדמויות בתמונה בטור יוצרת עומק בפריים בנוסף לכך השתמשתי בצמצם 2.8 היוצר עומק שדה רדוד. הרקע בפריים הוא צבעוני המלא בצמחייה ופרחים, זאת בהתאם לחולצתה של סבתי, בעוד שהמסכות והסבא והסבתא האחרים לובשים שחור. בעיניי הניגודיות הזו מתכתבת עם המציאות בה אנו חיים כיום- רגשות מנוגדים ומעורבבים, צייתנות וניסיונות הסתגלות לשגרה חדשה שעבור חלק מהאנשים מסמלת שמחה והנאה וחלקם עצב ובדידות.
בצילום זה ישנו שימוש בתאורה טבעית, הבאה מהשמש ולכן היא תאורה חמה. השתמשתי במהירות תריס גבוהה, 1/1000, כיוון שהצמצם שלי היה יחסית פתוח, 2.8 והתאורה הייתה חזקה, לכן גם השתמשתי בISO 100 כלומר הנמוך ביותר. סיבה נוספת, צילמתי 3 דמויות בפריים אחד ורציתי שהתמונה תהיה קפואה, לכן הייתי חייבת להשתמש במהירות תריס גבוהה. כיוון שבחרתי מדיום שוט הכולל 3 דמויות נדמה שהתמונה מתחלקת ל-2, חצי בו הדמות המרכזית היא הצבעונית וחצי בו הדמויות המרכזיות הן הלובשות שחור.  פריים זה צבעוני ברובו למעט שתי הדמויות האחוריות שלובשות שחור. לשלושת הדמויות בפריים ישנה נקודת דמיון- המסיכה, עם זאת עיניו של הצופה כנראה ימשכו לדמות הקדמית, סבתי שלובשת חולצה צבעונית, עיניה בולטות דרך המסיכה ובפריים היא מסמלת אופטימיות בתקופה זו, זאת לעומת שתי הדמויות שמאחוריה ולכן נוצרת ניגודיות בפריים. מבחינת עיבוד התמונה בחרתי להבהיר את עינה השמאלית של סבתי כדי שתהיה בולטת יותר בפריים. 

סופית ערוכה 2

פריים 2:

 

בתמונה זו בחרתי לצלם את אחותי הקטנה עטופה בנייר טואלט שהינו מוצר חיוני ומשמעותי בתקופת הקורונה כמו מומיה, כפי שנהפכנו להיות כולנו בתקופה זו. העמדתי אותה מול המראה כך שרואים אותה פעמיים, נראה כ-2 דמויות /שאחת מהן יוצרת קשר עם המצלמה ואחת לא. השימוש בדמות אחת כפולה מעיד על "חברתו" של האדם בתקופה קריטית זו, הרגשת בדידות היא דבר שרוב הציבור חווה בזמן זה. הפריים צולם כקלואוז-אפ רוחבי, דרך גליל נייר טואלט היוצר מסגור עגול לפריים. בחרתי ליצור מסגור זה כיוון שהוא מתכתב לי עם המסגרת החדשה לה העולם צריך להסתגל העקבות הקורונה, כל המסגרות הקודמות השתנו ונוצרה שגרה חדשה. מסגור הפריים יוצר מיקוד על הדמות המופיעה. זווית הצילום בה צילמתי היא מגובה עיניים בכדי שהמבט של הדמות למצלמה ירגיש עוצמתי. בחרתי שיראו בפריים את הגליל (המסגור) והדמות הכפולה באמצעו בלבד כיוון שאלו הם הפרטים העיקריים בפריים ולא רציתי ליצור הסחת דעת שתאפשר לצופה לפספס את מה שרציתי להעביר. בצילום השתמשתי בצמצם פתוח, 2.8, היוצר עומק שדה רדוד. הפוקוס על הדמות לכן הגליל נייר דרכו צילמתי מטושטש וזהו דבר נוסף היוצר עומק בפריים. בצילום זה השתמשתי בתאורה מלאכותית, נורות לד צהובות הנמצאות על המראה ופנס טלפון המאיר מתחת לפנייה של הדמות. את הפריים הזה צילמתי במהירות תריס בינונית 1/160 וב200 ISO, התאורה המלאכותית לא הייתה מספקת ולכן הייתי צריכה להעלות את הISO ולהוריד את מהירות התריס.
הצבעוניות בפריים היא קבועה- צבעים קרים כגון לבן ואפור אך עם זאת צבע התאורה הבולט בפריים הוא חם, מה שמאזן את הצבעוניות ולכן בחרתי שלא לעשות עיבוד תמונה.

bottom of page